Get Adobe Flash player
Nieuwetijdskinderen
Basisinkomen
Magische Foto's
Gezondheid
Boeken
Column's Monique

Zoek Hier

Nieuwsbrief

Wenst u graag de nieuwsbrief te ontvangen. meld je dan hier aan.

Share it

Cake zonder graan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Als je besloten hebt geen brood en koekjes meer te eten, wil je natuurlijk toch wel eens iets lekkers hebben bij de thee.

 

250 gram roomboter
8 flinke eieren
125 gram mascarpone
2 dessertlepels kokosbloesemsuiker
50 gram gemalen kokos
100 gram kokosmeel
50 gram grofgehakte walnoten
50 gram grofgehakte hazelnoten
50 gram gepeld hennepzaad (of gemalen lijnzaad)
snufje fijngemalen Bergkernzout

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de eieren met de (halfzachte) roomboter in een mixerkom en mix ongeveer 5 minuten.
Voeg dan, met de mixer op de lage stand, alle overige ingrediënten toe, met als laatste het zout. Vind je het mengsel te droog, voeg dan eventueel nog wat vloeibare room of melk toe.

 

Vet een cakevorm ruim in met roomboter en bestrooi met haverzemelen (of spelt- of tarwebloem). Doe het mengsel in de cakevorm, strijk glad en bak de cake ongeveer 40 minuten.
Haal de cake uit de oven, laat wat afkoelen en stort hem op een taartrooster, zodat hij goed af kan koelen. Daarna overdoen op een schaal en afgedekt in de koelkast bewaren (blijft plm. 4 dagen goed). Of eventueel in porties invriezen.

 

 

Comments:

Cake zonder graan - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Enkel Members

Hier kunt u inloggen als member

Donatie

Dank je wel voor je donatie



Kies je Taal

Volg ons