Get Adobe Flash player
Nieuwetijdskinderen
Basisinkomen
Magische Foto's
Gezondheid
Boeken
Column's Monique

Zoek Hier

Nieuwsbrief

Wenst u graag de nieuwsbrief te ontvangen. meld je dan hier aan.

Share it

Maak je niet meer druk wat anderen van je denken

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Denk je weleens: vinden ze me wel leuk of goed genoeg? Baseer je je zelfbeeld op waardering van anderen om je heen? Doe je dingen anders dan je zelf zou willen, zodat anderen niet raar gaan denken? Durf je weinig contact met andere mensen te maken? Ervaar je onrust omdat je niet doet wat je eigenlijk zou willen doen? Heb je het idee dat er veel meer in zit dan er tot nu toe uit is gekomen?

Heb je een van deze vragen met “JA” beantwoordt? Dan nodig ik je uit om verder te lezen!

Je bent niet de enige die zich druk maakt wat een ander van je denkt!

Eén op de drie mensen heeft hier last van, de een meer dan de ander.

Bij veel mensen heeft dit een oorzaak, zo ook bij mij. Ik ben samen met mijn tweelingzusje opgegroeid in een gezin waar alles draaide om de zaak en om alcohol. We waren kinderen van twee alcoholverslaafde ouders met een eigen horecazaak. Daardoor heb ik (net als mijn zusje) geen liefde mogen ontvangen.

Alle aandacht die er was, ging uit naar alcohol of klanten – en dat was nu net de aandacht die wij zo ontzettend nodig hadden. Daarnaast was ik ook nog eens te dik.

De buren waren belangrijker

Mijn moeder maakte zich drukker over wat de buren ervan dachten dan hoe wij ons voelden of ontwikkelden. Als kind heb ik dit gedrag overgenomen.

Dat herken je misschien wel, dat je van je grote voorbeeld (wat je ouders toch gewoon voor je zijn) gewoontes overneemt.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik vrijwel altijd gestrest was bij de gedachte wat andere mensen van mij dachten.

De combinatie van het vroeger niet geliefd worden en het voorbeeld van mijn ouders volgen, zorgde ervoor dat ik altijd naar complimentjes aan het vissen was, in de hoop dat mensen dan iets positiefs vertelden. Tsjonge: wat was ik dan tijdelijk blij!

Ik had dan namelijk het gevoel dat ik ook belangrijk was. Ik ben er heilig van overtuigd dat door dit gemis aan aandacht en liefde, ik dit later in mijn leven wel bij anderen wilde krijgen. Hierdoor ging ik me druk maken wat zij van mij dachten. .

Vinden ze me leuk? Ben ik goed genoeg? Kan ik dit of dat wel? 

Jarenlang worstelde ik met de problemen die te maken hadden met zelfrespect. Die ene grote vraag was: hoe kan ik anderen tevreden stellen?

Ik was voortdurend op zoek naar warmte, genegenheid, liefde en naar ‘iets’ wat die lege plek weer kon vullen.

Om mezelf goed te voelen, zocht ik de bevestiging buiten mijzelf. Om vervolgens weer teleurgesteld te worden omdat de leegte niet wordt opgevuld.

Ik kon niet meer uit bed komen… Dan ben je 29 jaar oud, heb je twee kleine kinderen waar je alle liefde aan wilt geven… en steeds spookt het door je hoofd dat je het beter moet doen dan je ouders.

Ik wilde de perfecte moeder zijn, leuk gevonden worden, een baan erbij om de leuke dingen te doen, aandacht zoeken omdat ik goedkeuring wilde… Gek werd ik er van. Want aan dat beeld dat ik mezelf oplegde kon ik op geen enkele manier voldoen – arme kinderen :(.
Ik leefde zelfs zo op de goedkeuring van anderen en ik was zó mijn best aan het doen dat dit heel veel energie van me wegnam. Onbewust.

Herkenbaar?

 

Lees dan snel meer ==> Lees hier meer

 

Love-4-life.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

 

 

Lees ook:

Maak je niet meer druk wat anderen van je denken - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Enkel Members

Hier kunt u inloggen als member

Donatie

Dank je wel voor je donatieKies je Taal

Volg ons