Get Adobe Flash player
Nieuwetijdskinderen
Basisinkomen
Magische Foto's
Gezondheid
Boeken
Column's Monique

Zoek Hier

Nieuwsbrief

Wenst u graag de nieuwsbrief te ontvangen. meld je dan hier aan.

Share it

Als Liefde Een Leugen Is: Narcisten En Hun Relatie Tactieken

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Emotionele pijn en verbijstering overheersen in relaties met narcisten. Slachtoffers realiseren zich meestal pas nadat het te laat is, dat ze verwikkeld zijn in een destructieve relatie. Iedereen begrijpt dat het aangaan van een relatie met iemand zonder liefde of empathie, die niet in staat is om gewetensvol te handelen, voor grote problemen kan zorgen.

Als Liefde Een Leugen Is: Narcisten En Hun Relatie Tactieken

Toch zijn er nog elke dag vele slachtoffers die als een blok vallen voor narcisten en hun gevaarlijke relatie tactieken. Aan de buitenkant is een narcist namelijk niet zo snel te herkennen als iemand met een gestoorde persoonlijkheid, maar van binnen zit een groot en ernstig probleem; namelijk een gebrek aan medemenselijkheid.

Patroon narcistisch misbruik

Om zijn prooien te strikken zet de narcist het masker van de perfecte romantische partner op. Terwijl hij echte liefde niet kent en zijn partners slechts gebruikt voor zijn eigen doeleinden.

In het begin van de relatie zijn de verborgen, onaangename kanten van de narcist niet duidelijk, maar al snel nadat de prooien gestrikt zijn, begint het patroon van narcistisch misbruik.

Na de eerste romantische tijd om de slachtoffers te binden, begint de devaluatie en manipulatie. De woedeaanvallen en het (verbale) geweld zullen zich in de loop van de relatie steeds vaker voordoen. Wanneer het slachtoffer de relatie probeert  te verbreken, zal de narcist er alles aan doen om het weer goed maken. Dit patroon kan zich tot in de treuren herhalen.

Verwoestende uitwerking

Uiteindelijk heeft een relatie met een narcist vaak een verwoestende uitwerking op de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de slachtoffers. Dit narcistische patroon is niet alleen voor de direct betrokkenen zeer destructief. Omdat het zo vaak voorkomt, zijn ook de effecten op de gehele maatschappij en bijvoorbeeld in de (geestelijke) gezondheidszorg gigantisch. Dit is sociaal, maatschappelijk en economisch onwenselijk!

Narcistisch misbruik in relaties is voor vele heel gewone vrouwen (en ook mannen) zoals jij en ik herkenbaar. Toch staan onze morele oordelen vaak al vast: vrouwen die dit overkomt en die misbruikt worden, zullen wel dom of zielig en zwak zijn... Het tegendeel is waar. Het gaat erom dat een narcist met zijn overtuigende charme bijna iedereen kan misleiden, tenzij je weet waar je op moet letten.

10 Tactieken van Narcistische misbruikers

De narcist gebruikt verschillende tactieken om zijn prooien te misleiden. De vormen van misbruik worden afwisselend ingezet, aangepast en opgevoerd, afhankelijk van het effect op het slachtoffer.

  • 1. Charmeren
  • 2. Manipuleren
  • 3. Intimideren
  • 4. Verbaal geweld
  • 5. Sociale isolatie
  • 6. Privileges eisen
  • 7. Seksuele controle
  • 8. Emotioneel geweld
  • 9. Financieel misbruik
  • 10. Negeren van het slachtoffer

Bewustwording over narcisme vergroten

Vele stemmen van slachtoffers zullen nog gehoord moeten worden om de bewustwording over het schadelijke narcisme te vergroten. Dat is een van de belangrijkste zaken die er op dit gebied te doen zijn. Transparantie over misbruik en praten over destructieve relaties met elkaar kan daarbij helpen. Vrouwen hebben onderling ook hun verantwoordelijkheid naar elkaar. Ook al is het een privé kwestie, het is van enorm maatschappelijk belang dat we het er over hebben! Door kennis te verspreiden en zo de bewustwording te vergroten, kunnen we ook jonge meisjes leren om zichzelf te beschermen tegen misbruik.

Relatie met een narcist

Als je in een relatie zit met een van deze moeilijke mensen, lees dan verder, want in die situatie kan het een verademing zijn te beschikken over handvatten om met de situatie om te gaan.

Wanneer je voor het eerst beseft dat je leeft met iemand die de narcistische stoornis heeft, moedig ik je aan om op verschillende manieren te werk te gaan. Ten eerste moet je zo veel mogelijk leren over de stoornis van je partner, over de gedragingen die de aandoening veroorzaken, de vooruitzichten op verandering, de gevolgen voor jezelf, hoe je eventueel veilig los kunt komen, enzovoorts.

Je kunt hiervoor het internet gebruiken om te leren, maar in deze verwarrende situatie heb je misschien meer aan een gerichte en inzichtelijke uitleg. Die is nu beschikbaar in de vorm van een serie E-books over: Narcisme en Relaties.

Lees ook:

Love-4-life.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

 

Als Liefde Een Leugen Is: Narcisten En Hun Relatie Tactieken - 5.0 out of 5 based on 9 votes

Enkel Members

Hier kunt u inloggen als member

Donatie

Dank je wel voor je donatieKies je Taal

Volg ons