Get Adobe Flash player
Nieuwetijdskinderen
Basisinkomen
Magische Foto's
Gezondheid
Boeken
Column's Monique

Zoek Hier

Nieuwsbrief

Wenst u graag de nieuwsbrief te ontvangen. meld je dan hier aan.

Share it

Kaneel Olie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

De Kaneelboom, Cinnamomum zeylanicum, komt oorspronkelijk uit Sri-Lanka maar wordt nu verbouwd in Zuid-India, Sri-Lanka, Indochina, China, Afrika en het Caribische gebied. Het is een groenblijvende boom van ± 15 mtr met witte of gele bloemen die veranderen in blauwpaarse bessen en behoort tot de Laurierachtigen, Lauraceae.

Kaneel Olie

De bladeren verspreiden een sterke, kruidige geur als ze beschadigd worden. Kaneel is in China al ruim 4000 jaar bekend en is mogelijk een der oudste geneesmiddelen. Ook in de bijbel wordt Kaneel genoemd, Mozes gebruikt het voor de bereiding van een zalfolie. Door de Arabieren raakte Kaneel in Europa bekend en werd het mede een doel van de 15e en 16e eeuwse ontdekkingsreizen. Met Kaneel worden de buitenste lagen van jonge stammen, takken of wortels bedoeld. De schors van jonge twijgen wordt om de twee jaar geoogst en levert de bekende kaneelstokjes. Na het oogsten worden de takken in lange dunne reepjes gesneden, waarna de bast wordt verwijderd. De bast rolt vanzelf op tijdens het drogen en aan deze eigenschap heeft de Kaneel zijn naam te danken, die stamt van het Latijnse woord canella, wat rolletje betekent.


Gecultiveerde bomen worden regelmatig gesnoeid om het uitlopen te bespoedigen en sneller te kunnen oogsten.Kaneelolie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de twijgen met bladeren of van de schors . De bladolie is geel/bruin van kleur met een warm, kruidig aroma. 50-100 kilo bladeren leveren 1 kilo etherische olie.
De schorsolie is lichtbruin met een zoete Kaneelgeur. Hij wordt gewonnen uit het hout en de afval die bij de productie van Kaneelstokjes ontstaat, 120-200 kilo afval levert 1 kilo etherische olie.Therapeutisch gezien is Kaneel olie zeer waardevol en wel op een groot aantal gebieden. Ontspannend bij spierverhardingen en geestelijke verharding in het algemeen. Cinnamomum heeft niet alleen een versterkende en verwarmende werking bij kou (lage temperaturen), maar ook bij innerlijke kilte.In het koude jaargetijde wordt Kaneel in veel koekjes en gebak verwerkt en schept de geur van Kaneelbaksels een sfeer van geborgenheid en vertrouwdheid. Er is geen andere geur die meer aan kerst doet denken dan Kaneel.


Kaneel is een krachtige hulp voor het afweersysteem, door zijn antivirale en antibacteriële werking uitstekend te gebruiken bij griep en verkoudheid. Op de huid werkt Kaneel verwarmend en doorbloedingstimulerend, zijn pijnstillende en ontkrampende werking geeft aan massage-oliën een extra dimensie bij de behandeling van spierpijnen en verrekkingen. Een toevoeging van 1-2 druppels per 50 ml. is heel werkzaam bij de behandeling van koude handen en voeten en koude rillingen.

Beide Kaneeloliën worden in de aromatherapie o.a. gebruikt bij de behandeling ; blauwe plekken, insectenbeten, scabies, wratten, infecties, maag- en darmkrampen, slechte eetlust, griep, koorts, witte vloed, pijnlijke menstruatie, pijnlijke spieren door kouvatten, slechte spijsvertering, slechte bloedsomloop, reuma, griep, koude rillingen, verkoudheid, geestelijke uitputting, stress. Kaneel geeft steun aan oudere mensen, die herstellende zijn van een ziekte.
In vroeger tijden werd Kaneelschors als afrodisiacum gezien, daarom mocht Kaneelschorsolie aan geen enkele liefdesdrank ontbreken. Een zinnelijke massage olie maakt u door 1 druppel Kaneelschors toe te voegen aan 100 ml. zoete Amandelolie en hiermee het hele lichaam te masseren

psychologisch: Het Kaneeltype staat, meestal vanaf zijn jeugd, onder een grote emotionele druk. Hij heeft het gevoel niet tegen het leven op te kunnen en moet leren verantwoordelijk te zijn voor zijn eigen persoonlijkheid. Dit type snakt naar vrijheid en zichzelf te kunnen zijn.

psychisch: Kaneel geeft warmte en bescherming aan mensen die het innerlijk koud hebben of onder menselijke afwijzing te lijden hebben. De geur van Kaneel brengt de emoties bij ergernis en woede weer onder controle.
Kaneelolie heeft een versterkende werking op het hart en de geest. Vooral mensen die herstellend zijn van een zware ziekte of depressief of melancholisch zijn, kunnen Kaneelessence een tijdje gebruiken om hun leefsfeer een beetje op te vrolijken.

spiritueel: het mediteren met de geur van Kaneel laat ons onze ziel ontdekken en brengt ons tot inzicht. Hij brengt ons in onze fantasieën en laat deze soms waar worden.

contra-indicatie: nooit onverdund op de huid of slijmhuiden gebruiken, vooral Chinese Kaneel en ook de Schorsolie kunnen door het hoge gehalte aan zimtaldehyde ernstige huidirritaties en dermatitis veroorzaken. Pas op voor overdosering, met mate gebruiken, kan bij hoge dosering prikkelend werken. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

mengen met: Kaneel kan goed gecombineerd worden met Sinaasappel, Mandarijn, Cypres, Olibanum, Ylang Ylang en Benzoë.


U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hieronder een paar voorbeelden:
blauwe plekken en insectenbeten; doe 2 druppels Kaneel op een vochtig watje en dep hiermee de pijnlijke plek.

verdampen: in de kinderkamer voor een aangename sfeer, of voor het slapen gaan 2 druppels Kaneel en 5 druppels Mandarijn. verdampen: 6 druppels Kaneel in de aromalamp geven een gevoel van welbehagen en activeren de fantasie en creativiteit. Geeft steun aan ouderen en aan mensen die herstellende zijn van een ziekte. spierverhardingen; 5 druppels Kaneel in een eetlepel basis olie mengen en hiermee de pijnlijke plaatsen inwrijven. koude onderbenen; 2 druppels Kaneelschors en 2 druppels Helicryse mengen in 10 ml. basis olie. Met dit mengsel dagelijks masseren. Zorgt voor een betere doorbloeding.

Love-4-life.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

 

 

Bron: anthemis

Comments:

Kaneel Olie - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Enkel Members

Hier kunt u inloggen als member

Donatie

Dank je wel voor je donatieKies je Taal

Volg ons