Get Adobe Flash player
Nieuwetijdskinderen
Basisinkomen
Magische Foto's
Gezondheid
Boeken
Column's Monique

Zoek Hier

Nieuwsbrief

Wenst u graag de nieuwsbrief te ontvangen. meld je dan hier aan.

Share it

Column Monique : Is Facebook voor jou een verslaving?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Misschien ben ik een Koploper of een Uitzondering..de Tijd zal het leren.. Een ander noemt mij Dwars maar ook Wijs..Wie er uiteindelijk gelijk heeft, maakt me niet zoveel uit. Het gaat er om Lieve Mensen dat we gaan nadenken wat we aan het doen zijn..

 

Al tijden lang gaat me voordurend een vraag door het hoofd..Wat doe ik op Facebook?? Wie heeft het verzonnen en waarom? We weten allemaal, hoop ik, dat Facebook een vooropgezet digitaal systeem is, om ons te controleren en te manipuleren..Hoe vaak heeft FB storing? Ben je ineens foto's kwijt op je pagina? Kun je niet inloggen, of, net als ik vandaag, kan je niet meer op mijn eigen groep. Ik ben Beheerder afgehaald door FB..en moet opnieuw lid worden van mijn eigen groep. Maar wie gaat mij toevoegen als ik de enige Beheerder was/ben? Wat een onzin!

Een paar maanden geleden werd ik als bedreiging gezien voor FB en hadden ze zomaar even mijn account geblokkeerd! Waarom? Geen idee. Misschien omdat ik niks van dit domme fenomeen begrijpt en te vriendelijk ben? Meer mensen heb ik gehoord over blokkades of andere geintjes..Ze kunnen ons klemzetten wanneer en waar ze maar willen! Waarom doen we hieraan mee? We klagen allemaal en toch blijven we lid.

Heb jij jezelf weleens afgevraagd wat FB je brengt? Vriendschap misschien?

Laatst ben ik me rot geschrokken om het bericht wat iemand plaatste..Diegene stopte uit pure frustratie en verdriet met Fb..waarom? Diegene had meer vriendschap verwacht, maar het tegendeel bleek waar te zijn..Zwaar gefrustreerd en verdrietig luchtte diegene het hart..

Maar meer van zulke berichten zijn er te lezen. Waar is de werkelijke Liefde voor de Medemens te vinden? Op FB? Laat me toch niet lachen...Joepie, weer een vriendje erbij! Maar als mijn mening niet telt of gewaardeerd wordt, vlieg ik er met 1 druk op de knop uit! Groepen, die mensen er zonder pardon uitgooien..Ik dacht dat we allemaal zo liefdevol naar elkaar toe waren? Wij zouden toch het voorbeeld zijn..? Onze Lichtwerkers!?  Zo komen we er niet! Waar zijn we in Godsnaam mee bezig?

Soms lijkt het erop of er een wedstrijdje plaatjes plakken gehouden wordt, met als aanvulling..Wie heeft de meeste likes? Sorry hoor ieder zijn ding..Maar om daar nu verslaafd aan te raken?

Buiten dat is het gewoon een vies Psychologisch Spelletje..We kunnen elkaar zonder pardon in de gaten houden, Wie zegt wat en Wie doet wat.. Natuurlijk..er zitten ook best wat leuke kanten aan FB..even diep nadenken..ik kan de artikelen van mijn website verspreiden , Ja..Hoe meer vrienden, hoe meer er gelezen wordt..Hou ik nu mezelf voor de gek? Of is het mijn ego wat opspeelt?

Is er niks anders dan?..Jazeker wel, dat is er wel, Waar is de Tijd van vroeger gebleven? En geloof me..ik ben nog niet zo oud (tenminste niet in dit leven). Waar is de Tijd van Barmhartigheid en Saamhorigheid gebleven. Ik verlang er naar, jij ook? Gezellig rond de keukentafel onze warmte delen met elkaar ipv met een beeldscherm. Je bent en blijft eenzaam hoor, op die manier. Ik wil weer lachen en kunnen praten met jou zonder me af te moeten vragen of ik niet verkeerd begrepen wordt of erger nog..verwijderd.

Misschien word ik ook nu verkeerd begrepen, alles is goed. Maar als je Tijd en Zin hebt...vraag je dan eens af of je een pion wilt blijven zijn in dit machtspelletje..waar ze je controleren en beinvloeden. En vraag je dan meteen af, Waarom Wil ik dat?  Als we een betere Wereld willen dat zullen we de handen uit de mouwen moeten steken, maar niet op het toetsenbord, maar in de praktijk!  Dus,heb je tijd voor koffie en praatje ? Neem maar plaats aan de keukentafel, of Oja, ik heb ook telefoon! Of laten we een wandeling maken, zo lang geleden en goed voor onze Lijf en Leden!

Tot Ziens, en oja...deel gerust dit artikel..das weer een voordeel van Fb

 

Warme groeten Monique/love4life

 

 

Bron: Monique

Column Monique : Is Facebook voor jou een verslaving? - 5.0 out of 5 based on 7 votes

Enkel Members

Hier kunt u inloggen als member

Donatie

Dank je wel voor je donatieKies je Taal

Volg ons