Get Adobe Flash player
Nieuwetijdskinderen
Basisinkomen
Magische Foto's
Gezondheid
Boeken
Column's Monique

Zoek Hier

Nieuwsbrief

Wenst u graag de nieuwsbrief te ontvangen. meld je dan hier aan.

Share it

Fiasco: HPV-vaccin van Amerikaanse markt gehaald

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Het HPV-vaccin, dat bedoeld is om vrouwen tegen baarmoederhalskanker te beschermen, lijkt een fiasco. Vanwege dalende inkomsten heeft farmareus GlaxoSmithKline (GSK) besloten Cervarix van de Amerikaanse markt te halen, schrijft FiercePharma. De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft het inentingsprogramma voor het enige overgebleven HPV-vaccin, Gardasil (van Merck), verlaagd van drie naar twee inentingen.

Zeer lage vraag

In augustus vorig jaar heeft GSK de laatste partij de deur uitgedaan. Het Britse bedrijf kondigde aan het vaccin van de markt te halen vanwege de ‘zeer lage vraag’. In 2015 leverde het vaccin in de Verenigde Staten slechts een kleine vier miljoen euro op. Toen de twee vaccins op de markt kwamen, voorspelden analisten in de geneesmiddelenindustrie een jaaromzet van 10 miljard dollar.

Zorgen

Maar zorgen over de veiligheid maakten dat de acceptatie onder tienermeisjes laag was. De vaccins bereikten uiteindelijk maar 40 procent van de markt. De CDC maakte het nieuwe, lagere aantal inentingen bekend nadat een commissie dat als advies had uitgebracht. Deze verandering wordt gepromoot door een nieuwe publiekscampagne, waarin ouders worden opgeroepen hun tienerdochters te laten vaccineren.

Onzekerheid

Het vaccin is bedoeld om hen te beschermen tegen het humaan papillomavirus (HPV), dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Uit onderzoek van het programma Zorg.nu onder 9000 respondenten blijkt dat er veel getwijfeld wordt over het vaccin, vooral vanwege onzekerheid over de gevolgen op lange termijn.

 

Lees ook:

Fiasco: HPV-vaccin van Amerikaanse markt gehaald - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Enkel Members

Hier kunt u inloggen als member

Donatie

Dank je wel voor je donatieKies je Taal

Volg ons